Tankar från en invalid

Ja nu när jag spenderat den första av 6 veckor i soffan har det blivit en hel del stirrande ut genom fönstret i brist på bra TV program. Och en sak det finns gott om därute är fåglar.
Fåglar verkar tycka om att flyga omkring i stora flockar och då är ju min första tanke om dom inte flyger in i varandra ofta när dom är så många på samma ställe? Och om dom nu flyger in i varandra ibland: blir fåglar arga på varandra om nån flyger in i dom?
Undrar om nån har forskat på det här....

Typiskt mej..

Klagade förut på att jag inte hinner följa serier på tv för jag alltid jobbar kväll.
Nu har jag kommit på ett nytt problem med min nuvarande dygnsrytm: I stort sett alla korta serier sänds i repris samma dag på tv. Det vill säga att alla dom program jag spenderar hela dagen med att glo på...sänds igen på natten när jag har som tråkigast.
Jag tror inte ni förstår hur tråkigt VIP är när man såg avsnittet bara några timmar tidigare.
Men å andra sidan har jag ju inget bättre för mej så det får väl gå ändå.

I Found Myself After All

Alla ni som pratat med mej på senaste har kanske hört att jag försökt googla mej själv utan nån större framgång. Men nu har jag äntligen kommit på nånstans där jag finns med =)

Skåda filmen från Regionstrampetten i Kalmar:


Hemma igen

Då var man tillbaka hemma igen efter en halvdag på Länssjukhuset Ryhov.
Blev operation av fotleden samt gips i 6 veckor. Så nu är man sjukskriven i 2 månader framöver och kommer få hoppa på kryckor. Inte så jäkla kul men jag har ju iallafall mariam som förhoppningsvis gör mej sällskap i tv soffan så snart hennes praktik är över  =)
Så om det är nån som är sugen på filmkväll dom närmsta 2 månaderna så är jag rätt person att ringa :D
Bara det äger rum hemma hos mej för jag är inte så kung på kryckorna...inte än iallafall =)

Hatar halkan

Ja det gör jag verkligen. Halkade nämligen på en isfläck igår kväll så att jag vred till foten och blev tvungen att åka in till Ryhov för att kolla upp det.
Men doktorn var inte helt säker på hur allvarligt det var trots röntgen och en sväng med genomlysning, så jag har fått en tid imorgon för att bli sövd och undersökt.
Förhoppningsvis konstaterar dom att foten bara är stukad men i värsta fall blir det en skruv genom fotleden och gips fram till semestern.
Jag hoppas den bara är stukad men det gör fortfarande jävligt ont..

Kalmar för hela slanten

Okej förra helgen i Danmark var lite mer intensiv. Denna helgen var det ju bara lördagen som spenderades i Kalmar.
Ja det var dags för den årliga Regionstrampetten. Och för de som inte vet det så är jag ju tränare i truppgymnastik för att gäng tjejer i åldrarna 11-15 ungefär. Det var altså dom jag åkte och tävlade med. Två lag fick vi ihop i samma klass (F2 klassen) och placeringen på dessa lag var inte mindre än första plats för Lag Linus samt delad andraplats för Lag Emil. Det senare laget kan även tilläggas var förmodligen yngst i klassen för dom har alltid tävlat i F1 förut. I år var första gången dom var med i F2.
Inte illa pinkat minsann.

Danmark för hela slanten

Ja danmark för hela slanten har det varit denna helg.
Det var återigen dags för det årliga utbytet med Huskvarna Gymnastik Förenings vänort Slagelse.
Ja resan började vid 12 tiden på fredagen efter sisådär 22 timmar i vaket tillstånd. Hade vaknat tidigt på torsdagen och jobbat hela natten så man var ju trött som attans.

Men sov på bussen då, tänker ni!
Ja det låter ju som en god idé  men med 35 pigga och glada tonårstjejer som slipper skolan för att resa utomlands för en hel helg av deras favorit sport är det svårt att få en lugn stund i en buss kan jag meddela. Underlättar ju inte att High School Musical 2 med svenskt tal står på för fullt på teven i bussen.

Nej jag lyckades norpa åt mej nån timmes sömn sammanlagt men mer än så blev det inte tal om.
Men fram kom vi till slut och efter att ha lämnat tjejerna med sina värdfamiljer bar det av till styrelseordföranden för lite middag och trevlig samvaro.

Lördagen ägnades till största delen åt uppvisning. SGF är nämligen en förening med över 900 medlemmar så det tar en stund att visa upp alla.
På kvällen blev det dock återigen trevlig samvaro med ett och annat glas vin och kanske till och med en öl.
Lite skador på gymnasterna dock men alla kom levande hem iallafall.

Ja helgen blev till slut en av dom trevligaste turerna ner till Slagelse som nu börjar bli lite utav en vana för mej som har kommit att bli en av veteranerna därnere. Var nog min 5 eller 6 gång jag fick följa med.
Nästa år är det danskarnas tur att inta Huskvarna med omnejd så se upp!

Nu ska jag ta mej en skön lång paus i TV soffan och försöka hålla mej vaken så länge som möjligt för snart är det dags att gå tillbaka till jobbet  =/


Med helgen i backspegeln

Ja det blev en riktigt fin helg till slut.
Fredagen spenderades med vår alldeles egna Jenny som var hemma en sväng. Mat, bio och en och annan öl tillsammans med henne och hennes pappa. Mest fadern eftersom jenny for runt och hälsade på en den ena en den andra där på Olles...

Ja och lördagen bjöd ju som bekant på en del bilproblem men sedan även på trevlig samvaro med rikard och sam med sina respektive. Även lite annat folk dök ju upp senare på kvällen när det bar av ner till Centrum.

Och sedan när det sedvanliga soffliggandet var avklarat där på söndagen så blev det ju ytterligare en lika mysig filmstund med min favorit tjockis. Inte riktigt lika mycket frossande denna gång men väl ett stort Donken mål =)

Nej nu ska ja nog laga lite mat. Bruna bönor och falukorv står på menyn ikväll. Och om du på översta våningen på södra apollovägen 36B råkar läsa det här.......TYYYYYYST!! Ett jäkla sjungande däruppe....

Tänk snabbt..

Ja det gäller det att göra ibland.

Idag skulle egentligen bli en ganska glidig dag. Sova länge, åka ner och träna kidsen några timmar sen hem och städa innan folket kommer ikväll.

Dagen blev som följer:
Vaknade 06:30 och kunde inte somna om. Total sömn = 4:30 h

Satt och hade fruktansvärt tråkigt hela morgonen men kunde liksom inte börja dammsuga därhemma så tidigt så det fick vara.
Träning flöt bra trots lite bortfall av ledare pga sjukdom.
Efter träningen kände jag att jag kanske skulle åka och byta min kängor till en annan modell. Men först skulle jag och emil åka och käka. Satte oss i bilen och åkte men rutorna immade igen direkt. Då märkte jag att fläkten inte funkade. Vred på fullt men ändå blåste det bara pyttelite och det gick inte se genom rutan.
Till slut började det RYKA ur munstycket vid vindrutan.
Nitar in på JET macken och öppnar motorhuven. Funderar en stund på vart fläkten sitter men hittar ganska snabbt ett helt vattenfyllt litet fack där det förmodligen borde vara torrt.
Tar en sax ur bagaget (nej jag vet inte varför det ligger en sax i bilen) och börjar skruva på lite grejer där intill.
Får till slut loss en skyddspanel och hittar filtret HELT ÖVERTÄCKT med löv.

Kan dett månne vara anledningen till att fläkten inte blåser??
Efter att ha plockat bort filtret helt samt plockat ur löven ur dräneringskanalen (och fått typ 2 liter vatten på fötterna som jag råkade ha ståendes där kanalen slutar) så blåser fläkten som den ska igen.
Men problemet med att ha bort skyddspanelen och sedan filtret är ju att om det skulle regnat så skulle allt vatten runnit direkt ner i fläktsystemet.
Så iställer för mat blir det en tur till biltema där vi köper nytt filter och där på parkeringen plockar jag ihop det igen och VOILA!!
Så gott som nytt =)
Tänka sej hur bra man ser genom rutan nu...och så varmt och skönt det blir i bilen när fläkten blåser så mycket som den ska =)

Åker till Cactus och käker...sedan vidare till Naturkompaniet och byter dojorna samt en snabbis till IKEA och köper lite chips skålar till kvällen.
Så nu är jag till slut hemma och ska börja städa lite smått....ska även försöka sova en sväng innan gästerna kommer.
Sen får vi se vad kvällen bjuder på.

RSS 2.0