Trodde allt var över..

Ja det är det här med datorn igen. Trodde ju att allt var klart men det visade sej att ljuder inte fungerade.
Efter en hel del letande på diverse hemsidor från dator och ljudkortstillverkare så såg det hopplöst ut. Ingen tyckte det var en god idé att tillverka några drivrutiner till XP för Amilo Li1705.
Men räddningen kom i den så evigt stora djungeln som kallas WWW.
Behöver ju inte skriva hur jag fick tag i rätt mjukvara men nu fungerar det iallafall.
Så nu kan jag äntligen återigen njuta av mitt Spotify när jag sitter här och har tråkigt.

Fast dagen idag har varit alldeles utmärkt. Vaknade till Maddes sköna röst när hon ringde och väckte mej. En dusch senare satt vi på Kaffe Paus och käkade tacos =)
Sedan blev det en promenad runt rocksjön där vi även fick sällskap av Sandra.
Gjorde sedan ett försök att pumpa damernas cykeldäck och sandras gick bra men maddes gick sådär. Får nog ta och hjälpa henne köpa både nya slangar och nya däck för dom var lite slitna. Förstår inte hur man sliter ut sidorna av däcken innan själva slitytan. Märkligt cykelsätt hon måste ha.
Får väl svänga förbi med en cykelpump sen så hon kan cykla till jobbet imorgon..

Men nu ska jag vila en stund innan det är dags att laga middag. FISK! Hör och häpna. Ja Mamma du läste rätt.

Sådär

Då var det avklarat och datorn är så gott som tillbaka i nyskick.
Tog bara några timmar från start till slut och jag slipper använda den slöa stationära datorn som lite tillfälligt har tagit Ottos plats jämte fåtöljen.
Nu blir det till att återgå till serierna för man bara MÅSTE ju veta hur det går för Sam och Dean i Supernatural.

Laters!

Lyckat

Nu ska jag bara lista ut hur man andrar tangentsatsen sa man kan skriva svenska bokstaver oxa....men annars fungerar det.

Försöker vidare

Ja det är bekräftat. Den nya windows versionen fungerar. Nu ska vi se om man kan återställa det trådlösa nätverket. Något som ofta är lättare sagt än gjort trots att man har en manual.

Försöket fortsätter

Det verkar gå vägen. Jag har iallafall lyckats få skrivbordet att funka. Sen får vi se hur länge processorn orkar =)

Försök 1

Okej ett försök att laga laptopen.
Windows är införskaffat. Nu ska vi se om hårddisken har kraschat eller inte.

Äntligen..

Äntligen måndag minsann. Känns skönt. En helg på jobbet är över och nu väntar en kortvecka med bara 24 arbetstimmar.
Veckan kommer dessutom avslutas på annan ort då jag och jennypenny drar till växjö och partajar lite.

Kan även meddela att bygget har tagit ett stooooort kliv i rätt riktning. Dom börjar nu sätta upp alla räcken på balkongerna på mitt hus så jag hoppas att om max 2 veckor återigen kunna ha en balkong som man inte riskerar att trilla av. Iallafall inte utan en större ansträngning då balkongen kommer bli inglasad. Oj oj oj carro va öl vi ska dricka på våra fina balkonger i sommar.

Ja så på det stora hela känns dagen som att det kommer bli en bra dag. Ska sova en stund nu men känns den lika bra när jag vaknar igen (om jag alls somnar, som sagt är maskinerna tillbaka utanför fönstret) så kommer dagens ägnas åt storstädning av lägenheten.
Allt ska bort och rädda sej den som kan. Ser det ut som skräp så ska det ut. Inklusive den lite deppiga julstjärnan.
Till kvällen får man väl se vad som händer....hoppas kan man ju men jag tror jag klarar njuta i min nystädade lägenhet alldeles själv oxå...

Godnatt!

Framsteg och bakslag

I början av veckan kändes det som att det skulle bli en bra vecka.  Jobbet gick bra och jag hade planer för mina lediga dagar. Sen fick jag värsta huvudvärken på jobbet och feber framåt morgonen och planerna för mina lediga dagar fick ställas in.
Dock blev det väldigt sent smidda nya planer som jag ändå är nöjd med. Känner mej trots allt lite mindre bekymrad än vad jag gjort dom senaste veckorna. Lusten att vilja fly till andra sidan jorden har avtagit lite kan vi säga.
Dessvärre gick min laptop även sönder i veckan. Efter hela 2 dagar utan dator har jag nu plockat ihop min gamla stationära dator igen i brist på annat. Får se om jag tyar laga laptopen eller om det kanske är dags att köpa ny. Den var inte vidare bra eller dyr från början så det är kanske på tiden.

Vad är annars på gång? Inte så mycket för min del. Verkar vara mer på gång på andra ställen som man inte hade en aning om....lite märkligt kan tyckas men men.

Till helgen blir det jobb. Inte så skoj eftersom jag fortfarande känner mej ganska hängig. Men vem vet det kanske blir bättre så fort man får på sej uniformen igen.
Ser grymt fram emot nästa helg då jag och den lille veganen åter intar Växjö =) Ska bli sjukt skoj.

Nej nu ska jag ta en promenad runt ett mörkt österängen. I brist på annat att göra här hemma i ensamheten...


Update

Ja nu var det visst ett tag sen jag skrev.
Vet inte riktigt vad som hänt sen dess så jag tar väl det mest uppenbara. Jag har jobbat. Mest ordinarie men en del extra.
Inte mycket nytt under solen alltså. Funderar fortfarande en massa och det lär fortsätta ett tag till. Men jag är övertygad om att det kommer lösa sej på ett eller annat sätt till slut.

Har även festat till det lite. I fredags var jag ute med Sara och hennes pojkvän Johan. En mycket trevlig kille det där.
Lördagen var det jobb som gällde. Hoppade in lite extra. Aldrig fel att tjäna lite stålar så kanske men kan ta den där resan till NZ en vacker dag.
Dagen idag har bestått av sömn...lite städning här hemma och sen en kväll med Shima. Det var middag på George´s och sedan bio som gällde. Såg filmen Changeling och den sas vara en thriller så jag var lite orolig. Men den var inte ett dugg läskig =) Nästa gång är det dock min tur att bestämma film så då blir det minsann en komedi =)

Nu väntar som vanligt en lång ensam natt i soffan som förmodligen bjuder på tv-spel, en och annan film och lite godis som blivit över sen bion. Skulle någon vilja göra mej sällskap är det bara komma =)

Blåsigt...

Ja inte nog med att livet stormar. Det blåser som fasen ute oxå.
Har jobbat hela natten nu i denna blåst och det har varit mindre kul vissa stunder.
Att försöka hissa ner 12 stycken flaggor på torsvik där vinden alltid lyckas blåsa liiiiite liiiite mer var ett projekt som heter duga.
Så fort man släppt linan så höll man nästan på att lyfta. Synd på ett par finfina vantar som blev helt sönderslitna till slut.
Men men nu är det 2 lediga dagar som hägrar så förhoppningsvis slutar det iallafall blåsa utomhus tills på onsdag...
Är snart ledig helg oxå...vad ska man hitta på då? Middag och bio kanske??

Stäng av alla andra ljud och höj volymen på datorn!

En helt sjukt fantastisk låt..


Ljuset i tillvaron..

Scrubs nya säsong har börjat...alltid något..

8 dagars himmel

Nu är man hemkommen från 8 dagars himmelrike.
Förra lördagsnatten gav vi oss av mot sälenfjällen och Tandådalen.
Där skulle vi spendera en vecka i goda vänners lag med åkning i både tandådalen, hundfjället, lindvallen och trysil.
Orkar inte dra allt som hänt men vi kan summera det med soligt väder, kall luft och riktigt bra åkning.
Längtar redan tillbaka till backarna och mysiga kvällar i stugan =)


Toppen av Trysil. -20 grader och 15 m/s vind.

RSS 2.0