On the road again

Jag är tillbaka på jobbet nu. Alltså on the road again.
Har jobbat 2,5 pass nu och det känns ganska bra. Gör lite småont i fossingen men det går väl förhoppningsvis över annars har jag ju semester snart. Bara några arbetsdagar kvar. Fortfarande inget planerat så är det någon som har förslag så är jag öppen för dom.

Har även tillbringat helgen som varit i Stockholm med mina tjejer på Riksmästerskapen.
Gick väl bra förutom lite smådetaljer. Är väldigt nöjd med poängen iallafall och det var klart bättre än sist vi var där måste jag faktiskt säga.
Blev till slut en placering på 44 av 49 men det ska tilläggas att vi kom på plats 22 på trampett och 31 på tumbling så jag är som sagt nöjd.

Har även kommit på varför jag trivs på mitt jobb. Nu när det är fint väder och man får se den otroliga soluppgången
varje dag så förstår jag inte hur nån kan klara ett inomhusjobb.
Känns dock inte riktigt likadant när det ösregnar och är kolsvart dygnet runt. Men just nu är det ett kanonjobb.
Som jag måste ut och fortsätta med nu tror jag. Breaktime over....

Sista dagen..

Ja idag tisdag är sista dagen på min sjukledighet. Imorgon kväll drar det igång igen på jobbet. Hoppas bara inte allt för många har bytt jobb under dom 2 månader jag varit borta. Eller att min runda har fått massa nya kunder.

Häromdagen var jag även iväg och köpte mej en begagnad akustisk gitarr..så nu ska jag lära mej spela. Får väl se hur det går. Är det någon därute som kan spela så är ni välkomna som min lärare!


Folk hittar på så märkliga saker

Ja fenomenet Facebook har återigen lyckats.
Var i Växjö hos Jenny i helgen igen. En mycket trevlig fredag med bio och party dels hos Greken och dels på Stallarna. Men det är inte här facebook slår till.
Nej det är dagen efter..dvs lördag. Sisådär 200 personer har genom facebook samlats på två ställen, klädda i varsin färg (ena gänget blått andra gult)
På ett givet klockslag stormar båda lagen mot en stor äng där det sedan utkämpas ett jättevattenkrig =)
Somliga hade tänkt till rejält och skaffat sej utrustning. Andra tog helt enkelt bara med sej en städhink. Hursomhelst så var det väldigt skoj att titta på. Fick lite bra bilder som jag lägger upp här. Finns även en del filmer som kanske kommer upp på en särskild filmsida om man har tur. Det här kanske vore nått att fixa här i Jönnet i sommar?? Vad sägs om Väster om kanalen mot Öster om kanalen??

  

Koooossera kossera kossera

Nej jag har inte blivit tokig.
Men i eftermiddags gjorde jag nått man inte gör varje dag. Jag var på Sjöviks Gård och tittade på när dom hade betessläpp. Alltså släppte ut korna på grönbete för första gången efter vintern!
Hade egentligen glömt bort att det var idag men som tur var påminde Lena om det häromdagen så vi tog bilen och åkte ut. Fick även sällskap av Rikard och Emma som ju bor sisådär 2 minuter från gården.
Glömde ju tyvärr min egen kamera men Lena var minsann förberedd så här följer hennes bilder. Har även laddat upp en film som jag länkar lite senare..

  

Ja nu slutade ju bilduppladdningen att funka men ni fattar vad eftermiddagen gick ut på =) Kor!

Handyman

Ja jag har länge nu tyckt att mitt fönster är lite tomt. Inte så mycket innifrån för jag har en del lyktor på fönsterbrädet.
Problemet är att dom är lite för små så dom syns inte alls utifrån.
Därför har jag ju klurat på hur man ska kunna få det liter mer fullt i fönstret och det givna svaret var ju då att hänga upp nån lykta eller ampel som inte tar plats på brädet men som ändå syns bra i fönstret.
Och igår på en låååång shoppingrunda så letade jag förgäves efter fina amplar. Det visade sej att dom sällan används inomhus nuförtiden och därför finns bara stora ännar för utomhusbruk. Och en sån blir ju lite väl att ha i fönstret. Men ändå så köpte jag blommor för jag tänkte att jag hittar väl nått.
Men i den sista butiken för dagen (Coop av alla ställen) så tröttnade jag helt och var på väg att ge upp.
Men tro det eller ej...precis i slutet av butiken..innan jag ska uppgiven ställa mej i kön. Så ser jag en stapel med, vad jag tycker iaf, fina krukor. Små och nätta och med en alldeles utmärkt kant längst upp...en idé formas i mitt huvud.

Jag hade tidigare på dagen använt en bit snöre för att mäta nått med..måttbandet låg nämligen i bilen och jag orkade inte gå ner och upp och ner igen så jag klippte snöret i rätt längd och mätte senare...
Detta gjorde dock att jag gick omkring med en bit snöre i fickan hela dagen..och det användes nu för att få en försmak av min nyaste kreation när det gäller min heminredning...
Jag köpte helt enkelt två av ovan sagda krukor..knöt lite lätt ett snöre runt den braiga kanten och sedan anslöt jag flera snören i uppåtgående riktning..och vips...ja ni kan ju se själva...

 

Alla-andra dagen

Ja. Det blev inget städat idag heller. Har varit en dag av en hel del shopping. Handlat nytt grus och några fina stenar till Otto. Köpte ett presentkort till lillasyster som fyllde 20 år idag. Grattis systeryster!!
Köpte lite kalsonger och ett minneskort till mobilen för min egen del och även en mycket fin rattmuff till Goffen! Sedan bar det av till mor och far för att fira syrran. En trevlig tillställning ute i kvällssolen framför barndomshemmet.

Det var väl i stort sett vad jag hann med idag...shopping på både A6 och nere på stan och även en liten glass på piren =)
Men imorgon har jag planerat ett oljebyte på bilen iallafall. När jag nollställde servicemätaren så ville den visst att jag skulle göra en annan service oxå så det är bara pilla vidare. Men denna gången går det förmodligen snabbare och enklare än sist. Om det inte regnar så har jag dessutom planerat en tvätt och en vaxning så den blir fin till sommaren =)

Kan verka som att jag gör mycket onödigt på dagarna men jag har märkt att när man inte har någonting som man faktiskt måste göra så blir dagarna fruktansvärt tråkiga.
Låter kanske illa att man längtar till 12 timmars arbetspass, ständigt nattarbete som är både fysiskt och socialt ensamarbete...men det gör jag!
Men men sålänge solen skiner och jag har iallafall en sak jag bör göra varje dag så klarar jag mej...

Föresten är det någon som är sugen på grillkväll på fredag?? Let me know.....

Linusdagen

Idag har jag haft en dag enbart för mej själv känns det som. Började med ett härligt fotbad medan jag titta på några avsnitt Supernatural. Därefter tog jag en bit mat och tittade lite på tv. Gick sen loss på håret som nu hade blivit alldeles för långt. Nu är det bara 12 millimeter. Tog sen tid för en välbehövlig rakning. Med rakhyvel till på köpet =)
Efter det blev det en lång rejäl dusch med riktigt varmt vatten. Satt sen en stund på balkongen och glassade innan det var dags för middag. Har sen suttit i soffan och tittat på tv och ätit lösgodis fram tills nu då jag tycker det har blivit dags att sova.
Så idag har handlat om bara mej men imorgon är det dags att ta tag i städning av lägenheten och även en sväng upp till A6 för att handla lite...en hylla och kanske en lampa och lite prydnader om jag hittar något fint som passar in.

Har föresten återigen kommit in på spåret att plugga till översättare. Ska nog fundera på det där och söka till vårterminen om dom har intagning på engelska på kandidatnivån då. Blir isåfall 3 terminer engelska och sedan 1 eller 2 år på själva översättarprogrammet. Får väl se hur det blir men det verkar som nått jag skulle trivas på och man kan ju alltid söka för att se om man platsar eller inte. Så vem vet...kanske blir jag skåning till 2009...hemska tanke.

Dagarna går fort

Mycket fortare nu när man kan göra saker på dagarna. Känns både bra och dåligt...skönt för att tider har gått så slött när jag bara suttit hemma men å andra sidan hade jag gärna försökt hinna med lite mer varje dag.
Men lite har jag ändå hunnit med. Har ju tidigare berättat om mina projekt och häromdagen blev det dags att laga kylsystemet på Goffen.
Problem nummer 1 var ju att när det är trasigt så blir motorn över 100 grader varm. Då vill man inte gärna meka med motorn.
Så i väntan på att den skulle svalna så fixade jag lite med däcken och tog en titt på chassit.
Men dessvärre gick det ganska fort och motorn svalnar inte särskilt snabbt så det blev en hel del väntan innan jag kunde göra nånting. Till slut kunde jag iaf byta tändstift och ta en titt på alla drivremmar.
När jag till slut kunde jobba med kylsystemet skulle jag tömma det på vätska...och detta gick inte så jättebra. Trodde jag hade tömt det men när jag tog bort den trasiga delen så kom det typ en liter till som rann över mina händer och ner över hela växellådan..men men det var bara tvätta händerna och spola lite vatten på lådan så fick det vara bra... Själva bytandet av delen gick dock bra så nu är kylsystemet återigen tätt och fint och jag har inte behövt fylla på det på flera mil :D

Kom även på vad det plonkade ljudet var som jag hörde varje gång jag startade bilen....jag hade glömt ta bort en gammal del när jag lagade avgasröret förra gången :D
Men nu är den borta så nu startar bilen helt utan plonkande ljud =)
Så nu är det enda jag tänker kolla på bilen är inställning på däcken så att bilen går rakt fram när ratten är ställd rakt. Så är det inte för tillfället och det är väldigt störigt...

Jaja nu ska jag ta och klippa mej för håret är i vägen...tjipp o hej

Dag 2

Japp dag 2 av rehaben avklarad. Känns ganska bra i foten. Är fortfarande ganska stel och det gör rätt ont att stå på foten utan skor men efter ett skönt fotbad och en rejäl dusch samt lite knådande av musklerna och stretching av ledbanden så var jag redo för en härligt aktiv dag.
Har hunnit med en sväng till biltema för lite nödvändiga redskap inför reparationen av kylsystemet. Har även bytt till sommardäck sent omsider. Och så ytterligare en sväng till maxi för lite vänliga hälsningar samt lite smått och gott till skafferiet därhemma. Och sist men inte minst så kom ju Jenny på en liten visit och hon hade med sej gåvor minsann. Så idag var officiellt första gången jag provad det libanesiska köket och det var gott minsann. Så det blir det nog fler gånger.

Kan även meddela att Fas 1 av Operation Kör Lite Miljövänligare Och Spara Lite Pengar är avklarad. Tankade idag 20 liter vanlig bensin samt 5 liter av E85 (etanol)
Fördelen med detta är ju lite lägre utsläpp samt att E86 är ca 4:50 billigare per liter. Var lite orolig för att bilen skulle dra mer så det inte gjorde någon nytta men efter två svängar till torsvik och tillbaka med och utan E85 i tanken så visade det sej inte göra någon skillnad alls. Så nästa gång jag tankar blir det lite mer E85 och en ny sväng till torsvik för att se om det gör nån skillnad då.
Är det någon annan som oxå vill prova detta så hör av er så kan jag skicka en lista där många andra bilägare där ute i sverige har skrivit om deras försök.

RSS 2.0